interactieve video

Interactieve video en greenscreen, ook daarvoor kun je nu bij EMWB terecht!

12 jun 2022

“Leuk idee om een oudere in het midden van de mijlpalen te zetten. Kunnen we daarvoor ook onze eigen ambassadeurs gebruiken? Oh, en zou het eigenlijk ook een interactieve video kunnen worden?”

Soms kan een ogenschijnlijk kleine en gemakkelijke opdracht, toch ineens een uitdaging blijken. De klant krijgt een nieuwe ingeving, en nog een… Ik houd ervan om ideeën van anderen uit te werken en mijn eigen creativiteit erop los te laten. Dan is het heel gaaf als een klant als Nicole Menke je daar het vertrouwen en de gelegenheid voor geeft. Ook al moet je daar nog wel even het een en ander voor uitzoeken.

In de iZi-woning van de Gemeente Den Haag maken ouderen en mensen met een beperking kennis met allerlei technologieën die het mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen. De woning viert het 5-jarig jubileum en ik mocht een film maken over de mijlpalen van de afgelopen jaren. Leroy van den Hoonaard hielp mij alle beelden te verzamelen. Ik leerde hoe ik een film interactief maak (met hihaho interactive video en ontwierp het interactieve menu. Maar het leukste waren de opnamedagen met 8 ambassadeurs in de iZi-woning. Voor het groene scherm filmde ik hen (met de iPhone!) en regisseerde ik hen om korte scenes te spelen waarmee het interactieve menu is opgeleukt. Lachen was dat, met Jan, Bea, Coen, Ans en de rest. Geboren acteurs bleken het te zijn. Inclusief de blindengeleidehond.

Ben je benieuwd naar de interactieve video en naar alle ontwikkelingen die de iZi-woning heeft doorgemaakt? Klik dan door. Beste resultaat op groot scherm.

Interactieve video heeft veel opties. Van een interactief menu zoals mijn voorbeeld, tot een online lesprogramma of quiz. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.