Een documentaire over verslaving? Hoe dat zo?

Coming soon (okt. '24): Waarom stopt ie niet gewoon?

Mensen met een verslaving. We hebben er vaak een mening over, terwijl we er meestal niet veel verstand van hebben. We denken bijvoorbeeld dat verslaving een keuze is of dat verslaafden zwak zijn. Ik dacht ook zo. Totdat ik ruim een jaar geleden met een vroegere kennis in contact kwam en er, op een confronterende manier, achter kwam dat hij al heel lang verslaafd is aan drugs. Ik raakte geïntrigeerd en startte mijn onderzoek naar de invloed van drugs op een verslaafde zelf, op zijn omgeving en op de samenleving.

Waarom stopt ie niet gewoon?

Dat is de titel van de eerste documentaire die ik maak, waarin je me volgt op mijn zoektocht. Ik praat met (ervarings)deskundigen en neem je mee in mijn ontwikkeling en mijn reflecties. Ik kom erachter dat langdurig drugsgebruik een complex probleem is. En dat het een grote invloed heeft op de persoon zelf, maar ook het leven op zijn kop zet van familie en andere naasten. Het is belangrijk dat mensen die ermee te maken hebben, meer van het onderwerp afweten om een genuanceerder oordeel te vormen.

Docu met impact

Ik maak mijn docu grotendeels zelf en ben daar al een tijdje mee bezig. Dankzij de donaties en sponsoring van velen via mijn crowdfunding, kan ik nu mijn docu afmaken, vervolmaken met hulp van andere professionals en ook promoten, zodat deze echt impact kan hebben.

Heb je belangstelling om de docu ‘Waarom stopt ie niet gewoon?’ te vertonen in jouw organisatie? Vanaf oktober is deze beschikbaar voor vertoning met nagesprek. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Volg je ook mijn vorderingen met de documentaire over verslaving via mijn socials? Ik plaats er regelmatig iets over op LinkedinFacebookInstagram en Threads.

Tamar Theewis

Tamar: 'Het afkicken was niet zo moeilijk, maar ik kon gewoon niet met het leven omgaan.’