Er was eens…
Een stel collega’s van RVO. Die hielden niet van snoepen. Maar wel van fietsen!
Op de foto zie je Hans en Grietje. Toen ik hoorde dat ik ze mocht interviewen dacht ik eerst dat ik me wel vergist zou hebben en het verkeerd had gehoord. Maar het is echt waar! Geen sprookje!

Ik maakte voor het rijksbrede project Denk Doe Duurzaam een film en een artikel om ambtenaren te stimuleren na te denken over duurzaam reizen. Ik sprak de cao-coördinator Gerard en de beheerder van de fietsenstalling Denny . En ik sprak Hans en Grietje over de respectievelijke 22 en 13 km die zij een aantal keer per week heen en terug naar het werk reizen.

Om hen tijdens het fietsen close-up in beeld te krijgen moest ik iets verzinnen. Ik ben #mojo en heb nou eenmaal geen volgauto, drone of rijdende camera tot mijn beschikking. En op je smartphone zit geen geschikte zoomoptie. De enige manier is eigenlijk om dichtbij het object te komen.  Ik fietste zelf een stukje met ze mee, en ze kregen van mij de smartphone op een selfiestick om zichzelf close-up te filmen al fietsend op vlog-achtig manier. Al vonden ze dat eerst even spannend en maakten ze zich zorgen over gewiebel of een valpartij, toch gingen ze ermee aan de slag.

Hans laat zelfs even zijn gespierde kuiten zien. Ik vind het geslaagd. En jullie?

Bekijk de video via deze link.