April 2018. Ik had net besloten de stap te wagen om ZZP’er te worden. Ik krabbelde op een papiertje het eerste idee voor mijn logo (dat toen nog veel teveel aan ‘tits & asses’ deed denken). Mijn plan was niet vastomlijnd, maar ik wilde iets met verhalen van mensen, tekst en video en online media.

Op mijn verjaardag 15 mei, schreef ik mij in bij de KvK en de geboorte van ‘Emily May in woord en beeld’ was een feit. Ik liet mijn logo vormgeven, knutselde dagenlang aan mijn website, bezocht ondernemersbijeenkomsten en netwerkte er on- en offline op los. Mijn inspanningen wierpen hun vruchten af. Vorige week telde ik mijn klanten om ze een kleine attentie te sturen ter gelegenheid van mijn jubileum. Het waren er twaalf dit eerste jaar.

Ik deed dingen die ik leuk vond. Stapte een aantal maal flink buiten m’n comfortzone, raakte af en toe in de stress en verrekte m’n nek vanwege die lat die ik altijd zo hoog leg. Soms zat ik barstensvol creativiteit dan weer was ik inspiratieloos. Ik kreeg kramp in mijn maag als ik het niet zo zeker wist, slaakte zuchten van opluchting als een opdrachtgever tevreden bleek te zijn en was bij tijd en wijle heel trots op wat ik had gemaakt of voor elkaar gekregen.

Ik verstuurde facturen en soms een herinnering en kreeg tot mijn vreugde mooie sommen op mijn rekening gestort. Ik sliep uit op vrijdag en zat op tweede paasdag te werken op een zonnig balkon. Gaandeweg ontdek ik waar ik blij van word, waar ik sterk in ben en wat ik toch liever aan een ander overlaat. 

De kop is eraf. Emily May in woord en beeld gaat door! Wat kan ik komend jaar voor jou betekenen?